ΠΡΟΤΑΣΗ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χαρίλαου Σωτ. Ντούλα «Το Κοινωνικό Επος των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας»

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά,  την  Κυριακή  31 Μαρτίου,  η  παρουσίαση  του νέου βιβλίου του καθηγητή – συγγραφέα   κ. Χαρίλαου Ντούλα ,«  ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»,

  Το βιβλίο αποτελεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη και καταγραφή της τοπικής ιστορίας όχι μόνο του Παλαμά και της ευρύτερης  περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και του επίμαχου  αγροτικού ζητήματος. Είναι καλογραμμένο, πλήρες περιεχομένου,  και  αποτελείται από έναν  καλαίσθητο  τόμο, συλλεκτικό στο είδος του.

  Στο  βιβλίο αναπτύσσονται  ποικίλα θέματα και γεγονότα, που  αφορούν τη Θεσσαλία και τους Καραγκούνηδες, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όπως η διοίκηση  Τούρκων  και Ελλήνων, οι αγώνες  απελευθέρωσης, η δυσφήμηση, η  ελονοσία, το ιδιοκτησιακό  καθεστώς και οι γαίες  και πολλά  άλλα.

  Την  εκδήλωση   τίμησαν  με την παρουσία τους  και  χαιρέτισαν  η βουλευτής κ. Βράντζα, ο Δήμαρχος Παλαμά  κ. Σακελλαρίου Γιώργος, οι πρώην   Δήμαρχοι   Παλαμά  κ. Διδάγγελος Γιώργος, κ. Έξαρχος  Κων/νος, κ. Χαντζιάρας Θεμιστοκλής και κ. Καραδήμος Βασίλης. Ακόμη  παρευρέθηκαν  οι  κ. Τσαντήλας  και  Φιρφιρής  Απόστολος  και πολλοί  πολίτες   του Παλαμά  και της γύρω  περιοχής.Σχόλια