ΠΡΟΤΑΣΗ

Στις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις στο Ριζοβούνι η κ. Παναγιώτα Βράντζα

Στο Ριζοβούνι βρέθηκε η υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτα Βράντζα το μεσημέρι της Τρίτης, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, από τη νυχτερινή καταρρακτώδη βροχή.
Στο σημείο του φράγματος, όπου δημιουργήθηκε η ανάσχεση των υδάτων, με συνέπεια να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, συζήτησε με αγρότες της περιοχής.
Οι αγρότες έθεσαν στη βουλευτή τις αιτίες του προβλήματος και τις πολλές, μεγάλες και επαναλαμβανόμενες συνέπειές του. Η κ. Βράντζα με τη σειρά της, τους εξήγησε ότι τέτοιου είδους και μεγέθους έργα για τα οποία υπήρχαν πλήρεις μελέτες, το προηγούμενο διάστημα, χρηματοδοτήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους. 
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι:
Απαιτείται άμεσα η αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, το οποίο καταστράφηκε στην περιοχή του φράγματος, ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους.
Είναι αναγκαία, όχι μόνο η άμεση αποκατάσταση των ζημιών του φράγματος, αλλά και η αναβάθμιση / βελτίωσή του, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη του φαινομένου.
Οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα.
Τέλος, σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων.Σχόλια