ΠΡΟΤΑΣΗ

Κώστας Τσιάρας: Ευνοϊκή φορολόγηση για τα συλλογικά αγροτικά σχήματα

Καρδίτσα, 13 Ιουνίου 2019
Κώστας Τσιάρας:  Ευνοϊκή φορολόγηση για τα συλλογικά  αγροτικά σχήματα 

«Νέα φορολογικά κίνητρα που θα ευνοούν τη δημιουργία νέων συλλογικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα προτείνει η Νέα Δημοκρατία» σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, συνομιλώντας με κατοίκους της Άνω και Κάτω Κτιμένης, της Αχλαδιάς, του Ασημοχωρίου και του Λεονταρίου.
«Η Καρδίτσα διαθέτει επιτυχημένα παραδείγματα αξιοποίησης συνεργιών που αύξησαν, τελικά, τα εισοδήματα των παραγωγών» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός. Επανέλαβε, παράλληλα, τη θέση του κόμματος, όπως έχει διατυπωθεί ρητά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και εγκρίθηκε από το 12ο Συνέδριο, πως «η επόμενη κυβέρνηση προτίθεται να θεσπίσει ένα πολύ ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα συλλογικά αγροτικά σχήματα με συντελεστή 10%».
«Σε αντίθεση με την εξοντωτική υπερφορολόγηση που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση των φόρων θα στηρίξει ουσιαστικά τις ομάδες παραγωγών, που στρέφονται σε νέες, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές καλλιέργειες και μπορούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής στον διεθνή ανταγωνισμό» είπε ο κ. Τσιάρας.
Τέλος, όπως υποστήριξε «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολύ λίγα, πολύ αργά» για τους αγρότες και κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση γιατί «πανηγυρίζει για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια που η ίδια αύξησε με το τρίτο μνημόνιο.  Ο κ. Τσίπρας αναγκάσθηκε να συρθεί, στην πρόταση που είχε διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη, από το 2016 για τα αγροτικά εφόδια» είπε χαρακτηριστικά.
Σχόλια