ΠΡΟΤΑΣΗ

Ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 25 και την Κυριακή Ε΄ από του Πάσχα (της Σαμαρείτιδος) 26 Μαΐου 2019, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, θα βρίσκεται στην πόλη των Τρικάλων και θα μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη του αγίου και θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος, αρχιεπισκόπου Λαρίσης και πολιούχου των Τρικάλων στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό.

Το εσπέρας της Κυριακής 26 Μαΐου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του ομολογητού, θα ομιλήσει και θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνος του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Άνω Χαλκιάδων Φαρσάλων.

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, όπισθεν του Ιερού Ναού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει την Συνάντηση των Μελλονύμφων που πρόκειται να τελέσουν το Μυστήριο του Γάμου των και θα επιδώσει τις σχετικές άδειες στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το οποίο ευρίσκεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 16-18.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής 26 Μαΐου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, όπισθεν του Ιερού Ναού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Ε΄ από του Πάσχα (της Σαμαρείτιδος) 26 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 8:30΄μ.μ. – 12:30΄π.μ., θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Υπομονής, επί τη επετείω της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και για την ενίσχυση στις εξετάσεις των φοιτητών/τριών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της πόλεώς μας και των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Στην ιερά Αγρυπνία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτου της Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Σχόλια